Presentem els lots gastronòmics “Detalls amb valor”

Avui a la Llibreria Laie de Barcelona s’ha fet la presentació dels lots gastronòmics “Detalls amb valor” que impulsem l’Associació Alba de Tàrrega i L’Olivera Cooperativa de Vallbona de les Monges.

Trinitat Gilbert, periodista que col·labora al Diari ARA i al portal Etselquemenges ha obert la presentació destacant la idea que “darrere de cada producte dels lots hi ha una història humana que cal donar a conèixer i que dóna valor a aquell producte”. Ha explicat, per exemple la història dels arrguats, la galeta estrella de l’orbador artesà El Rosal de l’Associació Alba.

“En Lluís és una persona amb discapacitat que treballava a l’obrador de galetes El Rosal. Li agradava molt la feina,  però tenia un petit problema, no hi havia manera que li sortissin les neules. Desesperat, arrugava la pasta de galeta i la deixava en una safata. Aquella mena de galeta arrugada, la gent de l’obrador se la menjava i tothom la trobava molt bona. I un dia la responsable de l’obrador va pensar: Si són tant bones, per què no les venem? I si per sobre les ruixem amb cobertura de xocolata? I així va ser com aquella galeta que va sorgir del petit fracàs d’en Lluís ha acabat esdevenint el producte més venut de El Rosal: ELS ARRUGATS.”

També ha explicat la història del vi negre “NALTRES” de L’Olivera. Un vi que porta a l’etiqueta el nom de tots els treballadors d’aquesta cooperativa social i que, per tant, quan algú el compra en el fons està donant valor a la feina de totes aquestes persones.

A l’acte també han estat presents Maite Trepat, directora de l’Associació Alba i Pau Moragas, responsable de camp de L’Olivera. “El nostre objectiu és continuar fabricant productes de qualitat que ens permetin, gràcies a ells, millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat oferint serveis en tots els àmbits”, ha explicat Maite Trepat. Per la seva banda, Pau Moragas ha parlat del concepte de regalar productes gastronòmics amb un valor afegit. “Amb aquests productes regales algú cosa més que menjar, a darrere hi ha part del territori, de la terra i petits trossets de les persones que cada dia la treballen i ho fan possible”, ha explicat Moragas.

La presentació ha finalitzat amb un tast i maridatge amb productes dels lots elaborat per Albert Marimon, cuiner de l’any 2012, propietari del restaurant La Cava de Tàrrega i el restaurant Fogó, recent obert als Encants Vells de Barcelona.

L’objectiu de la trobada d’avui era donar a conèixer l’existència d’empreses socials que elaboren productes de qualitat i que aposten per les persones, el territori i els productes de proximitat.

Agraïm moltíssim a tota la premsa que s’ha interessat avui pel projecte i que ha vingut a l’acte, així com el grup nombrós de blogaires especialitzats en gastronomia que al final de l’acte ens han transmès ànims i el seu interès per aquesta iniciativa. Gràcies a tots per haver vingut!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s